ponedjeljak, 30. siječnja 2012.

Pripreme za prvu radionicu

Evo, malo sam u pripremama za prvu radionicu ove srijede, upravo sam završila sušiti energetske prutiće od banane, suncokretovih i bundevinih sjemenki, grožđica i tajnih začina (pssst, kardamom i cimet jer divno griju tijelo po ovoj cičoj zimi, a najavljuju da će temperatura pasti na minus 20). Uz to sam napravila i keksiće od datulje i banane, a (sirovi, dakako) čokoladni keksi s lješnjacima se još suše u dehidratoru. Usput sušim i divne jabuke (narezane na ploške) koje sam ove nedjelje kupila na Dolcu od jedne super simpa Međimurke koja nam je usput u vrećicu ubacila i pokoju ledericu, staru hrvatsku sortu kruške koja je baš ukusna i sočna. 



Dehidrator je fantastična sprava koja mi je itekako proširila repertoar priprave sirove hrane, izgleda kao minijaturna pećnica, a kako ipak zbog ventilatora buči, smjestila sam ga na tavan pa usput gimnasticiram dok par puta na dan idem gore-dolje provjeriti u kojoj fazi su moje delicije koje zahtijevaju sušenje. Nije loše, ne bunim se! Evo, neki dan smo jeli Quiche od špinata, rajčica i gljiva-e za takve stvari vam treba dehidrator i neću lagati, hrana u njemu se suši barem šest sati, no konačni rezultat je tako senzacionalan da zaboravite i tajmer i planiranje i okretanje hrane tijekom sušenja,... Zahvaljujući dehidratoru, možete napraviti sirovi kruh (neki dan smo jeli kruh koji sam napravila od mrkve, zobenih pahuljica i suhih šljiva-znam da zvuči čudno ali kunem se da je imao okus kao normalni kruh), krekere, razne pite, sirovi stir fry, keksiće, razne vrste palačinki i još puno toga slanog i slatkog, ali to je već za napredne. Odlikaše, ha, ha! Krenite s velikom salatom dnevno i već ste na konju! Učinili ste jako puno za svoje zdravlje.


                                    

No, htjedoh reći da na prvoj radionici nećete naučiti kako se rade gore navedene stvarčice, ali ćete ih probati da malo dobijete predodžbu što se sve može napraviti sirovo. U prvoj fazi prelaska na sirovu hranu ljudi obično najviše pate za uobičajenim jelima i okusima na koje su navikli a ima li većeg comfort fooda od finih keksića? Što je za vas comfort food, javite se, komentirajte.



 Meni je ovaj sirovi cheesecake od naranče vrlo utješan, hvala Lena!  

2 komentara:

  1. hej vidio sam link jedne zadovoljne polaznice upravo na facebook-u. Ima li možda i tamo stranica tvog bloga? + što znaći TD u "Freelance TD and Raw Food coach" i da li si išla negdje na edukacije?

    OdgovoriIzbriši
  2. Bok Saša,
    Baš mi je drago da je polaznica zadovoljna, repriza prve radionice je osve subote, ako si za! Nisam još postavila profil na fejsu, ali vidim da ću uskoro morati;-) TD znači Tour Director to jest osoba koja brine o strancima na proputovanju Europom, a Raw Food Coach, to mislim da ti je jasno, osoba koja pomaže ljudima koji žele kušati sirovojelstvo na njihovom tjelesno-osjetilnom & spiritualnom putu. Freelancer sam jer sve radim u vlastitom aranžmanu, to jest nisam nigdje zaposlena-elem, zato uživam jer radim ono što doista volim. Ovom tematikom se manje-više bavim 3 godine, tako živim, pratim trendove, usavršavam se i konzultiram s ostalim raw food coachevima vani. Uzor mi je Karen Knowler, najpoznatija britanska raw coach(erica)

    OdgovoriIzbriši