utorak, 24. travnja 2012.

Tjedan Ayurvede na otoku Ižu

Oduvijek smatram da se dobri ljudi moraju držati zajedno i pomagati se. To bi trebalo biti logično, zar ne? Tako sam odgojena, iako danas vidim sve više obrnutih primjera, ljude koji jednim drugima zavide i podmeću si noge, ne shvaćajući da će im se to kad tad obiti o glavu. Ovaj mali uvod je zapravo najava da ću danas govoriti o dragoj prijateljici Tanji koju sam upoznala dok smo se obje bavile novinarstvom. Tanja je, između ostalog pratila sport, a ja gastro-eno problematiku. Danas, par godina kasnije stvari stoje drukčije. Novinarstvo u Hrvata se srozalo na niske, preniske grane, Tanja se preselila u SAD, a ja često radim vani jer vodim strance po Evropi. No, Tanja nije bila besposlena u Americi, tamo je završila  trogodišnji studij Ayurvede na California College of Ayurveda, jednom od vodećih studija Ayurvede u Americi. U Los Angelesu vodi svoj centar za prirodnu medicinu ‘Light of Ayurveda’ i certificirana je terapeutkinja.


Najuzbudljivije od svega je što ovog ljeta dolazi u Zagreb, ali i na otok Iž gdje će održati niz radionica. Ma da ne duljim, evo pogledajte Tanjinu najavu:

Dragi svi, s puno radosti najavljujem da ću ovo ljeto, po prvi put u Hrvatskoj predstaviti svoje ayurvedske radionice kroz ciklus predavanja TJEDAN AYURVEDE na čarobnom otoku IŽu. Želite saznati kako održati vitalnost, dugovječnost, te kako pomladiti izgled i usporiti starenje organizma? Želite naučiti kako prehranom, ljekovitim biljkama, detoxom, te ayurvedskim dnevnim i sezonskim ritualima osigurati potpuno Zdravlje; harmoniju Duše, Uma i Tijela? Pozivam Vas da mi se pridružite i otkrijete ayurvedski koncept zdravlja koji učinkovito djeluje već 5.000 godina. Poklonite si Zdravlje kroz Tjedan Ayurvede na čarobnom otoku IŽu! Radujem se susretu kroz Ayurvedu!

TJEDAN AYURVEDE održavat će se u hotelu Korinjak u Velom Ižu. Uključuje svakodnevne ayurvedske radionice i predavanja, u trajanju ukupno 24 sata kroz 6 dana.
Moduli radionica:
1. dan
~ Uvod u Ayurvedu
~ Odredimo svoje doše
~ Zašto postajemo bolesni
~ Kako prepoznati prve znakove neravnoteže u tijelu, i kako reagirati da ne bi došlo do bolesti
2. dan
~ Ayurvedska prehrana :: Zašto je važno prehranu prilagoditi došama
~ Energija hrane & Koja je hrana zdravija: Sirova ili kuhana
~ Začini u kuhinji i njihova ljekovita svojstva
~ Top 10 namirnica koje je uvijek važno imati u kuhinji
3. dan
~ Balansiranje organizma ljeti prema Ayurvedi
~ Ayurvedski dnevni rituali
~ Živjeti u skladu s ritmovima prirode
~ Detox i post na prirodan način & Zeleni sokovi
4. dan
~ Prva pomoć ljekovitim biljem
~ Ayurvedski čajevi i ljekovita snaga cvijeća
~ Ljekovita svojstva biljaka koje nas okružuju i kako ih upotrijebiti
~ Ljekovita svojstva najpopularnijih ayurvedskih biljaka
5. dan
~ Kako održati vitalnost, dugovječnost, te kako pomladiti izgled i usporiti starenje
~ Ublažavanje stresa ljekovitim biljem i eteričnim uljima
~ 10 ayurvedskih koraka za jačanje imuniteta
~ Ayurvedski wellness :: Ljepota iznutra i izvana
6. dan
~ Ayurvedska prirodna kozmetika i njega kože
~ Eterična ulja usklađena s došama i čakrama
~ Ayurvedska njega kože u skladu sa životnom dobi i godišnjim dobima ~ Demonstracija izrade ayurvedske kozmetike od cvijeća, biljaka, sjemenki, začina, voća i povrća
Na seminaru Tjedan Ayurvede imat ćete priliku vidjeti, kušati i kupiti ayurvedske ljekovite biljke i ljekovite mješavine koje se koriste kao prirodan lijek tisućama godina, također i ayurvedska biljna ulja i preparate kojih inače nema u prodaji u Hrvatskoj. Biljke donosim svježe osušene, organske, vrhunske kvalitete. Moći ćete kušati i kupiti moje biljne čajeve, te organski uzgojene mediteranske biljke iz našeg podneblja koje koristim u svom radu.
Program osmislila i vodi TANJA KRALJIĆ STRGAČIĆ, Ayurvedska terapeutkinja Tanja je završila Više o Tanji možete pročitati ovdje.
Zahvalna sam jer sam imala priliku učiti od najboljih svjetskih učitelja Ayurvede, aromaterapije, mastera ljekovitog bilja… To znanje sada želim prenijeti u Hrvatsku. Radujem se susretu s Vama kroz Ayurvedu!
TJEDAN AYURVEDE OVO LJETO U ČETIRI TERMINA:
14.-21.7.
28.7.-4.8.
4.-11.8.
11.-18.8.
PROMOTIVNA CIJENA ZA CIJELI TJEDAN ~ SAMO 70
+25 za goste van hotela
* Promotivna cijena vrijedi isključivo za ovo ljeto, kreirala sam ju kako bi, za prvi put, bila pristupačna SVIMA koji žele poboljšati svoje zdravlje i saznati puno novih korisnih ideja o zdravlju prirodnim putem i suživotu s Prirodom. Pozivam Vas da iskoristite ovu jedinstvenu priliku!
Pogodnosti: 10 % popusta za bračne parove
5% popusta + radni ayurvedski priručnik za prijave do 1.7.
Prijave na mail: tanja@lightofayurveda.com
Nakon prijave dobit ćete račun za uplatu akontacije.
SMJEŠTAJ
Smjestiti se možete u hotelu ili u privatnim apartmanima.
Za privatni smještaj www.villamariaiz.com javite se Tanji na email: info@villamariaiz.com
Rezervacije i informacije za hotelski smještaj www.odmorzadusu.hr , odnosno na email: odmorzadusu.info@gmail.com
Smještaj nije uračunat u (gore navedenu) cijenu seminara.

Za sva pitanja i informacije obratite se Tanji na email: tanja@lightofayurveda.com
Primjenjujući ayurvedsko znanje u svakodnevnom životu, balansiramo um, duh i tijelo, živimo život u skladu s prirodom, te kreiramo uvjete za ostvarivanje svog punog potencijala. Ayurveda nudi prirodne tretmane, i podučava osobu kako da sama stvori idealne uvjete za SAMOizlječenje. I sve to bez nekog velikog napora. Jer cvijetu nije potreban napor da raširi latice. Priroda ne poznaje napor i živi u lakoći...

Na Tjednu Ayurvede naučit ćete ODREDITI SVOJE DOŠE, prepoznati prve znakove neravnoteže u tijelu, i na koji način odmah reagirati da ne bi došlo do bolesti. Govorit ćemo kako prirodnim putem stvoriti idealne uvjete za izlječenje. Steći ćete znanje kako ayurvedu primjenjivati u svakodnevnom životu, kako malim ritualima postići veliko zadovoljstvo i potpuno zdravlje. Pričat ćemo o balansiranju organizma kroz godišnja doba, osobito ljeti, O DETOKSIKACIJI – čišćenju tijela od toksina, jačanju imuniteta, smanjivanju stresa, a poseban naglasak stavit ćemo na balansiranje i liječenje organizma kroz ZDRAVU PREHRANU PO DOŠAMA.

Nadam se da sam vas zainteresirala! Pored svega, Tanja radi i specijalizirane, prefine ayurvedske čajeve pa taman i da ne odete na radionice, poklonite si zdravlje u šalici. U vaše zdravlje!

1 komentar:

  1. Zanimljiv clanak, zanima me ayurveda i bas bih htjela prisustvovati ovako jednoj radionici ili tecaju!

    OdgovoriIzbriši